Menu Close

Zajedno možemo da prebrodimo ovu veliku krizu

U martu 2020. godine oformljeno je udruženje UPTAS po ugledu na mnoge druge države koje već godinama imaju ovakve organizacije, a sve u cilju da se zajedno nastupi i kroz saradnju sa državom i nadležnim institucijama pronađe način da se prevaziđe verovatno najizazovniji period u istoriji za sve promotere i ticketing agencije u Srbiji. Sektor kom pripadaju organizacije, članice UPTAS-a, jedan je od retkih čije je poslovanje praktično preko noći u potpunosti prekinuto. Takođe, svi članovi UPTAS-a neće biti u mogućnosti da posluju dok god postoji zabrana masovnih javnih okupljanja, a važno je napomenuti i da će i nakon ukidanja te zabrane biti nužno da prođe neko vreme pre nego što ponovo budu organizovani događaji (što će svakako biti višemesečni proces). Dakle, ne samo da je ova grana prva maksimalno pogođena aktuelnom krizom, nego je posebno zabrinjavajuće da će upravo tu najduže trajati povratak na nivo sličan onom pre krize.

U industriji koja broji na desetine hiljada zaposlenih (sagledavajući sve segmente; od produkcije, organizacije, zaštite i same realizacije) važno je napomenuti da je u periodu od marta pa do jula meseca 2020.

godine, otkazano preko 1000 događaja u našoj zemlji (koncerti, predstave, festivali…).

U ponedeljak, 27.7. biće upućen još jedan direktan apel Vladi Repubike Srbije, kao i svim nadležnim organima kako naša industrija ne bi doživela kompletno gašenje i kako hiljade i hiljade ljudi ne bi ostalo bez posla. Zajedno možemo da prebrodimo ovu veliku krizu i zato vas pozivamo da podelite ovu informaciju na vašim profilima, kako bi i naša poruka bila što glasnija, kao i da pristupite UPTAS-u, ukoliko ste deo ovog pogođenog sektora.