Menu Close

O udruženju UPTAS

Udruženje promotera i ticketing agencija Srbije – UPTAS okuplja veliki broj pravnih subjekata koji se bave organizacijom događaja (event agencije – koncerti, festivali, konferencije, sajmovi, kongresi, promocije, korporativni događaji i drugo) i kompanija koje se bave prodajom ulaznica za sve vrste događaja. Udruženje UPTAS je oformljeno u martu 2020. godine, po ugledu na mnoge druge države koje već godinama imaju ovakve organizacije, a sve u cilju da se zajedno nastupi i kroz saradnju sa državom i nadležnim institucijama pronađe način da se prevaziđe verovatno najizazovniji period u proteklih nekoliko decenija za sve promotere i ticketing agencije u Srbiji. Trenutno se u udruženju nalazi preko 40 članova, a broj se svakodnevno povećava.

Industrija kojoj pripadaju organizacije, članice UPTAS-a, jedna je od retkih u kojoj je poslovanje praktično preko noći u potpunosti prekinuto. Takođe, svi članovi UPTAS-a neće biti u mogućnosti da posluju dok god postoji zabrana masovnih javnih okupljanja, a važno je napomenuti i da će i nakon ukidanja te zabrane biti nužno da prođe neko vreme pre nego što ponovo budu organizovani događaji (što će, svakako, biti višemesečni proces). Dakle, ne samo da je ova grana prva maksimalno pogođena aktuelnom krizom, nego je posebno zabrinjavajuće da će upravo tu najduže trajati povratak u stanje na nivou barem sličnom onom pre krize.

Svima nama je zdravlje naših posetilaca, kao i svih drugih građana, u prvom planu i zato maksimalno poštujemo sve preporuke državnih organa, a kroz ovo udruženje pokušavamo da razmišljamo o danu posle, kako bi sačuvali našu granu industrije i radna mesta, koja značajno prihoduje i budžetu Republike Srbije.

Iz tog razloga, formiranje ovakve organizacije u našoj zemlji bilo je neophodno, kako bi jedna industrijska grana koja broji na hiljade zaposlenih mogla da prevaziđe ogromnu krizu, kako sada, tako i u budućnosti.